Formular cetățeniPrevederile din actuala formă a Legii Educației Fizice și Sportului 69/2000, permit unităților de învățământ să ofere acces gratuit sau cu plată persoanelor fizice în bazele sportive pe care aceștia le administrează. Proiectul de lege propus în cadrul prezentului demers va înlocui dimensiunea opțională de a deschide terenurile de sport și va crea un drept pentru cetățean de a le folosi, dar respectând un set minimal de condiții de utilizare.

Deci indiferent dacă vorbim despre actualul cadru normativ sau unul viitor, ameliorat de proiectul de lege asociat acestui demers, considerăm că există bază legală în temeiul căreia cetățenii pot cere primăriilor și conducerii unităților de învățământ să permită accesul cetățenilor în bazele sportive administrate de aceștia din urmă.

În acest sens, am pregătit un model de formular pe care fiecare cetățean îl poate depune la primărie / școală / universitate și să ceară accesul în bazele sportive ale unităților de învățământ.

Cât mai multe astfel de solicitări vor convinge aceste instituții că este nevoie de măsuri din partea lor pentru a rezolva această nevoie de sport a comunității.

Descarcă formularul

Formularul model poate fi descărcat de AICI.